Theesommelier

Be Your Tea wil u een complete theebeleving bieden. Daarom halen we onze troeven als theesommelier boven. Op dit moment is Jozefien de theesommelier bij Be Your Tea. Ze bezoekt de theeboeren en producenten in de landen van oorsprong, gaat met hen in gesprek, leert over hun manier van thee produceren. Ze vertaalt de Oosterse thee ervaring naar het smakenpallet van de theeliefhebber hier. Met anderen woorden, Jozefien cureert de thee voor u, de theeliefhebber.
Een theesommelier selecteert theeën, kan thee proeven en benoemen, suggereert thee bij gerechten, geeft uitleg over de thee en adviseert de juiste materialen om de mooie flavours uit de thee te halen. 

Als theesommelier weet je waar de thee vandaan komt, hoe die geplukt en geproduceerd wordt, wat de kwaliteit van de thee is. Bij Be Your Tea hebben we de voorkeur voor thee families die een eigen visie hebben op het produceren van thee, vanuit een passie, vanuit overlevering of eigen kennis en enthousiasme. We houden van levende thee tuinen waar de thee struiken of bomen veel ruimte hebben, waar ze alle noodzakelijke stoffen uit de natuurlijke omgeving kunnen halen om op eigen kracht te kunnen groeien en thee produceren. Jozefien is zelf zeer gevoelig voor chemische stoffen en selecteert streng op pure kwaliteitsthee voor het Be Your Tea aanbod. 

Flavours

De geur van de droge theeblaadjes, de geur van de geïnfuseerde thee, het smakenpallet, de textuur van de drank in je mond en keel, de nasmaak … er valt oneindig veel te ontdekken. Proef eens samen met enkele liefhebbers, je ontdekt samen nog veel meer. De hoofdtonen of belangrijkste flavours van thee zijn plantaardig, bloemig, fruitig, notig, romig, zoet, kruidig … hoe meer je proeft, hoe meer je specifiek aroma’s, smaken, mondgevoel of texturen van de thee kan onderscheiden en benoemen. 

Zo ontdek je steeds meer de bijzonderheid van de vele mooie theeën. Hoe komen die flavours tot stand? Het terroir waarin de theeplant groeit, de eigenschappen van de thee cultivar, de klimatoligische omstandigheden waarin de plant groeit en uiteraard het meesterschap van de theeboer – of producent bepalen de belangrijkste aroma’s en smaken. Maar de manier waarop je de thee zet en schenkt, kan deze eigenschappen vervlakken, verfijnen of verdiepen. De kunst van het thee zetten.

Onze thee

Be Your Tea neemt je mee op een ontdekkingsreis … we laten je genieten van theeën met uiteenlopende smaken en geuren en we willen je telkens verrassen met een geschenk vol mooie theeën. Zo ontstonden onze ‘degustatiepakketten’ die je als cadeau voor jezelf of een ander, 

éénmalig of meerdere keren kan ontvangen. Een pakket dat door de brievenbus past. Maak je liever je eigen keuze of wil je een thee uit het degustatiepakket meer en vaker drinken, dan bieden wij eveneens losse thee aan.

Uw theekaart

Elk bijzonder restaurant en of creatieve brasserie of theehuis verwent haar gasten graag met een uniek aanbod aan lekkere thee. Een thee kaart moet afgestemd zijn op het karakter van de zaak. Een theekaart kan bestaan uit enkel pure thee of uit een combinatie met melanges, kruiden en bloemen. Deze laatste maken geen deel uit van ons eigen assortiment maar worden bij partners geselecteerd.

Er kan gekozen worden om in de zomer ook ice tea aan te bieden. Als theesommelier bekijk ik graag hoe we de klanten ook een thee of infusie kunnen suggereren in combinatie met een gerecht of dessert. Een volledige menu  met per gerecht een aangepaste thee behoort tot de mogelijkheden.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief voor nieuws, weetjes en promoties!

Contact Us

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search