Theereis naar Taiwan en China

Net als de voorgaande jaren ga ik ook dit jaar weer op theereis. Ik bezoek binnenkort theeboeren -en producenten in China en Taiwan. Het belangrijkste voor mij is het bijleren over thee, over het terroir van thee, over hoe de thee wordt geproduceerd en over de thee cultuur. Ik vind het bijzonder en interessant om te zien hoe de lokale mensen hun “eigen” thee zetten, welke smaken en aroma’s ze er uit halen. Het helpt me in de oefening om recht te doen aan het karakter van elke thee. Het belang van deze jaarlijkse reizen is niet te overschatten. Dat het een avontuur is, zoveel is zeker.

Thee met een verhaal
Voor Be Your Tea zoek ik losse bladthee, kwaliteitsthee met een verhaal van boeren die ook zorg dragen voor hun omgeving. Vaak is er hiervoor heel wat onderzoek voor nodig of een goede verstandhouding met leveranciers. En soms heb je geluk, zoals enkele jaren geleden, toen we een jonge familie van theeboeren ontmoetten die onder meer de ‘Ancient wild tree‘ (rode/zwarte thee) produceren. Het is zo belangrijk om goed te begrijpen welk product je in handen hebt en om er correcte informatie over te krijgen. Zo kan ik onze klanten uitgebreid en correct informeren.

Laaf je aan de (thee)bron
Terug naar de bron gaan betekent ook van dichtbij voeling krijgen met de oude theecultuur en haar eigentijdse theemeesters. Ik onmoet mensen met een sterke visie op wat thee betekent. En dat gaat voorbij het proeven van de smaak. Theemeesters dragen een filosofie uit gebaseerd op veel ervaring en op wijsheid van oude zenmeesters en theewijzen. In workshops, degustaties en thee ceremonies kan ik hier veel over vertellen. Meer informatie is te vinden op www.denatuurlijkewegvanthee.be 

Verdiepen van theesommelier vaardigheden
Om theeën en kwaliteiten te kunnen onderscheiden en herkennen, is een levendige ervaring de meest blijvende en overtuigende. Zo kan ik aroma’s en smaken koppelen aan theetuinen die ik heb bezocht of aan het proeven van thee samen met (voor mij) inspirerende mensen. Nu, hierin blijf ik graag realistisch … er zijn meer theesoorten dan men in een mensenleven kan leren kennen en proeven. Hoe eindeloos heerlijk het ook is om zoveel ervaring te mogen opdoen, de échte thee kenners die wonen in China, ze ademen thee …

Op dit kaartje is te zien waar ik heen reis om de mooiste theeën te proeven en te selecteren. Ik kom aan in China en vertrek vanuit Taiwan.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief voor nieuws, weetjes en promoties!

Contact Us

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search