Tijd in je agenda incalculeren, praktische zaken regelen voor gezin en werk, een reisschema opstellen, vluchten boeken, visum aanvragen, reisgidsen nakijken, budgetbesprekingen voor het aankopen en verzenden van thee, bepalen wat je mee in je rugzak kan sleuren, je gezin bevoorraden voor de ‘lange’ afwezigheid van mama, certificeringslogica in China trachten te begrijpen voor het kopen van bio thee… je gaat niet zomaar eventjes naar China op theereis!

We reizen naar de provincies Yunnan en Fujian, zowat de twee belangrijkse thee provincies. Het belooft een prachtige reis te worden daar beide streken bekend zijn om hun prachtige natuur. Yunnan in het Zuiden van China grenst aan Tibet en aan de landen Laos, Myanmar en Vietnam. Het klimaat is er tropisch en dit zorgt voor weelderige theetuinen én natuurlijke de beroemde theebomen die groeien op de verschillende bergen in Xishuangbanna. We bezoeken er de stad Pu Erh (ja natuurlijk, van de Pu Erh thee) en de Menghai berg (en theefabriek). Noordwaarts in Yunnan reizen we naar Lijian, een prachtige stad, werelderfgoed, die bekend staat om haar ingenieuze watersysteem en de historische huizen. Tijdens en na de reis hoop ik hier veel indrukken over te kunnen neerschrijven.

De provincie Fujian staat bekend om haar witte en oolong thee. Omdat het plukseizoen van de witte thee nu volop bezig is, zullen we de first flush jammer genoeg missen. Niettemin hoop ik in Zenghe het productieproces nog te kunnen aanschouwen. We bezoeken de Wuyi bergen, eveneens Unesco werelderfgoed, een prachtige omgeving waarin de bekende Tie Guan Yin (of Iron buddha) geteeld wordt.

Nog enkele dagen en het is zover… thee! thee! thee!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief voor nieuws, weetjes en promoties!

Contact Us

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search