Losse thee verantwoord geproduceerd

Be Your Tea selecteert voor u pure, losse, grote theebladeren geproduceerd in harmonie met mens en natuur

Be Your Tea gelooft in thee van organische landbouw. Deze thee is in harmonie met mens en natuur. Organisch geteelde thee beschermt enerzijds de mensen die de thee plukken, in veilige omstandigheden hun werk verrichten en hiervoor ook een goed loon krijgen.
Eerlijke thee dus …

Bovendien gaat de pure smaak van de thee niet verloren aan allerhande bestrijdingsmiddelen en kunnen we u een gezonde thee garanderen. Net als u zijn we bezorgd om de toekomst van ons ecosysteem en willen we op een duurzame manier zorg dragen voor al wat leeft op onze planeet.

Voorlopig is onze thee in België nog niet gecertificeerd. Hoe controleren we dan onze thee?
We werken samen met thee leveranciers die ons met de juiste certificaten hebben aangetoond dat de thee biologisch geproduceerd wordt volgens Europese normen. Enkel deze thee kan als bio worden verkocht in België.

Of … de thee werd in het land van oorsprong als bio kwaliteit gecertificeerd maar niet onder een Europees certificaat. De extra kosten om de thee door een Europees controle orgaan te laten controleren en certificeren zijn heel hoog in verhouding tot de kleine volumes die we nu inkopen.

Of … onze directe leverancier houdt scherp toezicht op de bio productie of we gingen met eigen ogen de bio kwaliteit vast stellen. Het gaat hier om kleine familiebedrijven die op dit moment nog niet de tools in handen hebben om certificering aan te vragen of daar de middelen niet toe hebben. Deze thee groeit sowieso in afgelegen gebieden, ver van elke vorm van vervuiling.

waar losse thee kopen Gent waar losse thee kopen Gent

“Goedkope” thee die manueel geplukt en verwerkt wordt en bio gecertificeerd is, bestaat NIET! Hoogstaande, kwalitatieve thee produceren is zéér arbeidsintensief en kan daarom niet goedkoop zijn. Het is belangrijk om zich hiervan bewust te zijn wanneer u prijzen vergelijkt. We vinden het ontzettend belangrijk om te werken met een ‘fair’ product dat in het bijzonder de mensen die dagelijks instaan voor de productie van de thee ten goede komt.

Eén van de kwaliteitskenmerken is de keuze voor grote theebladeren. We houden ervan dat u kan zien wat het pure product is in uw kopje thee. Dit betekent ook dat de plukkers kennis hebben van hoe ze de thee in haar volle schoonheid kunnen tonen. Naargelang de theesoort en de productiewijze, is dit duidelijker zichtbaar.

Be Your Tea promoot overigens thee die, zoals de betere wijnen, goed van kwaliteit blijft en zelfs beter wordt (zoals de betere ‘pu-erh’) doorheen de jaren. Zo gaan we niet alleen verspilling tegen maar stimuleren we ook de productie van eerlijke kwaliteitsproducten.

Pure flavour, pure joy … de pure theesmaak ….

Voor elke theesoort (zowel in het abonnement als wanneer u losse geschenkdoosjes koopt), bevindt er zich telkens een theewijzer in uw doosje. De theewijzer geeft aan tot welke klasse de thee behoort, uit welke regio de thee komt, wanneer de thee geplukt werd, tot wanneer deze geconsumeerd kan worden. De theewijzer bevat advies voor gezondheid en welzijn, vertelt u op welk moment van de dag de thee idealiter gedronken wordt en biedt u alle tips om de thee zo lekker mogelijk te zetten.

Wil je eerst zelf de proeven? Losse thee kopen doe je immers niet zomaar. Ga langs bij onze partners in Gent en omstreken.
pure losse grote thee bladeren

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief voor nieuws, weetjes en promoties!

Contact Us

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search