Theesommelier Jozefien Muylle van Be Your Tea mag zich vanaf zondag 12 maart de Dutch Tea Champion van Nederland en Vlaanderen noemen. Tijdens de drukbezochte finale van het Dutch Tea Championship op het Amsterdam Coffee Festival versloeg Jozefien de drie andere finalisten: Pieter-Bas Prins, Charlotte van de Ven en Mark van den Bogaart.

In drie rondes werden de finalisten getest op hun theecapaciteiten. In ronde één draaide het om bereiding en smaak. Onder tijdsdruk bereidde alle vier de finalisten tegelijk twee Mystery Teas. De twee theeën werden in een blinde verpakking aangeboden. Het was aan de kandidaten om te ontdekken welke thee het was en hoe je deze het beste kunt bereiden. In ronde twee werd de strijd verder opgevoerd. De finalisten kregen alle vier tegelijk vijf sets van drie koppen thee geserveerd in zwarte kommen. Zij konden alleen ruiken en proeven. Het niet herkennen van kleur maakt het extra lastig. Twee theeën waren identiek, één week af. De afwijkende thee moesten ze herkennen. Tijdens ronde drie draaide het om de combinatie van thee met een exclusief door Jan Smink (chefkok van restaurant De Librije) ontwikkelde amuse. De finalisten hadden een perfect combinerende thee gezocht bij het complexe gerecht, Zij bereidden de thee live voor de jury en presenteren vol passie hun ultieme combinatie.

Ronde drie

Dit alles onder het toeziend oog van de vakjury bestaande uit Anja Schukkink (Tea in Motion), Viral Sheth (Global Sourcing Manager Tea bij Jacobs/Douwe Egberts) en Jan Smink chefkok bij De Librije.

Jozefien wint naast de titel Dutch Tea Champion 2017 een reis naar de theeplantages van Glenburn Tea Estate in India.

De organisatie van het evenement was in handen van International Tea & Coffee Academy, het kennis- en opleidingscentrum voor professionals en liefhebbers van thee en koffie.

 

Blind Thee Proeven Tasting Mystery Teas

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief voor nieuws, weetjes en promoties!

Contact Us

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search