Mr. Yu is een vriendelijke man. Hij kijkt je recht in de ogen en praat hartelijk met alle bezoekers van de thee boerderij. Hij heeft een rustige zelfverzekerdheid over zich. In de regio is hij bekend als iemand die geen pesticiden noch voedingsstoffen gebruikt. Hij vertelt graag over hoe insecten, wormen, onkruid en andere gewassen het ecosysteem voeden. De theeplanten krijgen zo de kans om op eigen kracht te groeien in en met hun natuurlijke omgeving.

Mr. Yu experimenteert graag. Onlangs ontdekte hij nog een stuk wilde theetuin niet zo ver van zijn eigen theetuinen vandaan. Misschien werd het door een vorige theeboer achtergelaten, dat weten we niet. Hij onderzoekt welke cultivar (thee variëteit) de thee is en bepaalt wanneer hij de thee zal oogsten en wat hij er van zal maken. In dit geval koos hij ervoor om met de ‘jin xuan’ variëteit die gekend is om haar ‘milky flavour’ een Baozhong – binnen de Oolong thee klasse – te produceren. De Baozhong is de eigennaam van een thee, zoals je een rosé zou produceren.

De Baozhong is hier de meest geproduceerde thee. De naam ‘Baozhong’ of ‘Pouchong’ verwijst naar het traditionele gebruik in de regio om de thee tijdens het droogproces in te pakken in papier. Zo ingepakt wordt de thee ook verkocht.

Een ‘Baozhong’ is een licht geoxideerde Oolong die gekenmerkt wordt door zowel zoete als plantaardige aroma’s. Deze Baozhong heeft daarnaast een mooie milky smaak typisch voor de variëteit, ‘golden lily’ of ‘Jin Xuan’.

De flavour van de Baozhong van mr. Yu

Het droge blad van deze thee geurt overheersend vegetaal en melkachtig, naar paksoi en sluimererwtjes, zoet, fruitig en prikkelend. De infusie is geel-groen en ruikt romig. De thee proeft naar aardappelpuree, melk en groene groente zoals spruitjes, rucola en lamsoor en naar kruiden als klaver, brandnetel en basilicum. Na enkele infusies is het astringente kantje van de thee helemaal verdwenen en proef je ook marsepein. Een lekkere, licht fruitige thee die ik zou combineren met een stoofpotje (al dan niet vegetarisch), witte vis of zachte dessertjes.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief voor nieuws, weetjes en promoties!

Contact Us

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search