Biolicious was een beurs waar zowel de bewuste consument als de meerwaardezoeker en foodie zijn hartje kon ophalen. In de sectie voeding proefden we heerlijke en verfijnde producten met onder meer de groenteburgertjes van La vie est belle, speltwafeltjes van Cucina, nieuwe gluten-vrije koekjes van Generous, ontbijtproducten van Yogonut, chocolade-kokosmelk van KOKO … Ook de eerlijke verzorgingsproducten mochten er zijn zoals de handgemaakte van Oh Lou Lou en Riquita Oils. We genoten met volle teugen van Pieter-Jan Lint zijn rock&roll intuitive cooking demonstratie en proefden het lekkerste dessertje op basis van rauwe cacao en duindoornbesjes en vanuit Be Your Tea gaven we een demonstratie thee zetten.

Als u er niet was dan heeft u iets gemist!

Ons eigen Be Your Team was opgewekt en liet geen kans onbenut om de bezoekers van onze heerlijke theeën te laten proeven. We kozen voor onze zwarte ‘Taiwan Natural Honey‘ omwille van haar natuurlijke, honingachtige aroma en smaak. Gezet met het zachte water van mont roucous komen de verfijnde smaken helemaal tot hun recht.

Tijdens beide beursdagen gaven we ook een demonstratie in thee zetten. We zetten onze Wuyi Rou Gui op drie manieren om goed uit te kunnen leggen, welke de belangrijke factoren zijn in het zetten van een lekker kopje thee:

  1. Op Oosterse wijze, met een Chinese ‘gaiwan’ in porselein. Hiervoor gebruikten we ongeveer 6 gram thee voor 120 ml water. Op deze manier kun je je thee algauw 10 à 15 keer opnieuw infuseren.
  2. Op Westerse wijze, met twee gewone glazen kannen. Hiervoor gebruikten we ongeveer 10 gram thee voor 1 liter water. Zeer gemakkelijk als je meteen veel mensen wil bedienen.
  3. Met onze eigen tea brewer waarvoor we ongeveer 4 gram thee voor 220 ml water gebruikten. De thee kun je algauw 6 of 7 keer opnieuw gebruiken op deze manier.

We schrijven gauw een blog over de belangrijkste vragen van onze bezoekers zoals ‘is groene thee echt gezonder dan andere thee’ of ‘zit er cafeïne in witte thee’? Meer weten over thee zetten? Klik hier

Tot binnenkort!

Jozefien
Theesommelier voor Be Your Tea

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief voor nieuws, weetjes en promoties!

Contact Us

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search