Pure thee

Be Your Tea selecteert uitsluitend losse thee omdat we thee een fantastisch product vinden dat alle potentieel in zich draagt om u te laten genieten van haar eindeloze mogelijkheden, rijke en boeiende flavours.
Pure thee smaakt veel beter! Er is een groot verschil in kwaliteit tussen verse, hand geplukte blaadjes die in kleine hoeveelheden verpakt worden enerzijds en de kwaliteit van thee builtjes waarvan de thee vaak machinaal geoogst werd anderzijds en in grote hoeveelheden geproduceerd. Bovendien zal de verpakking de smaak van uw thee beïnvloeden.

Pure thee is eenvoudig! In zijn meest eenvoudige vorm, heeft u enkel thee blaadjes en heet water nodig. In China nippen de thee boeren uit een glas waarin de theeblaadjes vrolijk ronddrijven. Met uw eigen theegerief thuis kunt u ook meteen aan de slag.
Pure thee is goedkoper! Losse theeblaadjes kun je meermaals gebruiken. Beter nog, veel theesoorten tonen u pas hun subtiele smaken na verschillende infusies. Experimenteer en deel uw ervaring met ons.

Biologische thee

Be Your Tea gelooft in thee van biologische landbouw. Deze thee is in harmonie met mens en natuur. Organisch geteelde thee beschermt enerzijds de mensen die de thee plukken, in veilige omstandigheden hun werk verrichten en hiervoor ook een goed loon krijgen. Anderzijds gaat de pure smaak van de thee niet verloren aan allerhande bestrijdingsmiddelen en kunnen we u een gezonde thee garanderen.

Net als u zijn we bezorgd om de toekomst van ons ecosysteem en willen we op een duurzame manier zorg dragen voor al wat leeft op onze planeet. Op organische wijze, zuivere en kwalitatieve thee produceren is zéér arbeidsintensief, kan niet in grote hoeveelheden geproduceerd worden en kan daarom niet goedkoop zijn. Het is belangrijk om zich hiervan bewust te zijn wanneer u prijzen vergelijkt.

We bezoeken de thee boeren

Be Your Tea gaat in samenwerking met haar leveranciers op zoek naar biologische thee plantages in de oorspronkelijke regio van de theesoort en naar kleine theeproducenten die op manuele wijze de thee plukken en produceren. We werken bij voorkeur samen met authentieke thee meesters of hun opvolgers die een enorme ervaringskennis hebben. We reizen om te leren over thee. 

Elk jaar gaan we naar enkele thee boerderijen en producenten in landen als China en Taiwan. Daar bezoeken we de theetuinen en afgelegen theegebieden. We zien hoe de thee geplukt wordt en hoe de thee meesters of producenten de thee maken. Daarna proeven we de verschillende loten en de verschillende kwaliteiten om tenslotte de beste thee voor u naar Europa te brengen. Be Your Tea cureert voor u mooie, pure origine theeën.

Onze thee selectie

Be Your Tea selecteert voor u thee uit de verschillende thee klassen. Witte thee, groene thee, rode thee, oolong thee en pu-erh. Thee heeft een goede invloed op uw gezondheid. Be Your Tea promoot thee die, zoals veel wijnsoorten, beter wordt naarmate ze ouder wordt. U zal in een thee degustatiepakket regelmatig thee vinden die u langer kan bewaren zoals Pu-Erh, oolong en bepaalde witte theesoorten.

Bij elke thee die u online koopt, ontvangt u een theewijzer. De theewijzer geeft aan tot welke klasse de thee behoort, uit welke regio de thee komt, wanneer de thee geplukt werd, tot wanneer deze geconsumeerd kan worden. De theewijzer bevat advies voor gezondheid en welzijn, vertelt u op welk moment van de dag de thee idealiter gedronken wordt en biedt u alle tips om de thee zo lekker mogelijk te zetten.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief voor nieuws, weetjes en promoties!

Contact Us

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search